Черкаська обл, м.Умань , вул. Велика фонтанна, 5 e-mail: kxumancb@gmail.com

22 серпня 2014

З Днем Незалежності України!!!

24 серпня — це День незалежності України. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка, пройшовши серйозні випробування, створила свою незалежну державу. Поступово країна стала частиною європейської спільноти й рівноправним членом міжнародних організацій.
Вашій увазі пропонуємо познайомитися з даною літературою у нашому відділі:

Сокол А. В., Конечна О.М. Моя країна – Україна.- Чернігів : РВК «Деснянська правда», 2004.- 64с.


Книга «Моя країна – Україна» запрошує юних читачів у подорож по рідній країні, у доступній формі знайомить із історією України, її державним устроєм, символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як незалежну демократичну державу. Мета книги – прищепити юним читачам почуття патріотизму, любові до своєї Батьківщини, гордості за рідну землю. Ці почуття і сформовані під їх впливом риси характеру – чесність, мужність, благородство, відданість – актуальні в усі часи, а надто в такий непростий період розвитку, який переживає Україна сьогодні. Чим раніше і більше кожна дитина довідається про свою Батьківщину, тим впевненіше торуватиме власну стежинку на шляху до щасливого майбутнього рідної країни.







Малаков Д. В. Мальовнича Україна : альб. / Д. В. Малаков. – К. : Мистецтво, 2011. – 336 с. : ілюстр.
Альбом розповідає про багатовікову культуру та мальовничу природу держави Україна. Храми і монастирі, замки і фортеці, палаци і маєтки та сучасні споруди характеризують творчий злет народних майстрів і професійних митців, які від часів Київської Русі до сьогодення створили неоціненну спадщину нашого народу. Видання знайомить із різноманітними чарівними куточками всіх регіонів країни – від Карпатських гір на заході до донецьких степів на сході, від голубоплесого озерного Полісся на півночі до сонячних берегів Криму й Одеси на півдні. Альбом зачарує кожного читача неповторною красою природи України, її давніми архітектурними пам’ятками і новобудовами.






Клочко Д. Моя Україна  : альбом світлин  / Дмитро Клочко. - К. : Вища шк., 2009. - 329 с.



Зі сторінок альбому постає така рідна й водночас незвідана земля з гордим іменням - Україна: її яскрава різноманітна природа, її унікальні мистецькі та історичні пам'ятки, її щирі, працелюбні, красиві люди. До світлин подано коментарі - історичні довідки, легенди тощо.
Краєобрази, що нанизані в книзі-альбомі, є вікнами у світ слави та болю, краси та звитяги наших предків, славної, безталанної та нездоланно-незнищенної землі батьків наших. Це світ нашої Русі-України, причетником якого хоче зробити автор і тебе, любий читачу!











Україна. Віхи історії/ Авт.-упоряд.: В. Томазов, О. Ясь. - К.: Мистецтво, 2011. - 432 с.: іл. - Укр., англ.



У виданні, присвяченому десятиліттю незалежності України, в концентрованій формі відтворено основні віхи української історії. У більш ніж тисячолітній ретроспективі показано історичні шляхи українського народу до нацонально-державної самостійності і суверенітету. Засобами візуального відтворення висвітлено  найголовніші події та процеси української історії, представлено визначних історичних особистостей, відомих діячів науки, освіти і культури.
Репродуктуються як добре знані, так і маловідомі ілюстративні матеріали, значна частина яких друкується вперше.







Україна / Авт.-упор.: В. Томазов, О.Ясь.- К.: Мистецтво, 2007.- 432с.; іл.. –Укр., вступ ст.. і текстівки англ..; рец. рос., фр..






У виданні висвітлено найголовніші події та процеси української історії, представлено визначних особистостей, відомих діячів науки, освіти  і культури. Ілюстративна реконструкція спирається на документальні матеріали, а також на художню інтерпретацію національної історії, відображену в українському мистецтві.










Атлас історії України – К.: ДНВП «Картографія», 2012.- 152 с.: ілюстр.



Атлас репрезентує віхи історії України з давніх часів до сьогодення. Видання містить чимало археологічних карт, карт історико-економічного змісту, карт з історії культури, населення тощо. Кожна сторінка тематичних блоків складається з трьох частин: однієї або кількох карт; коментаря, що тлумачить просторову локалізацію історичних подій, зображених на карті; ілюстративного матеріалу. Атлас призначено для вчителів, людей, які вивчають історію, а також для всіх тих, хто займається самоосвітою.








Національний атлас України [Карти] / Ін-т географії НАН України; Держ. служба геодезії, картографії та кадастру ; Голов. ред. Л.Г.Руденко. – М-би різні. – К. : ДНВП "Картографія", 2007. - 1 атл. (440 с.), кольор. : іл., діагр., граф.



"Національний атлас України" – це науково-довідкове офіційне видання. В атласі представлена інформація про природу, історію, населення, економіку та екологічний стан природного середовища, яка відображена у шести тематичних блоках:
"Загальна характеристика";
"Історія";
"Природні умови та природні ресурси";
"Населення і людський розвиток";
"Економіка";
"Екологічний стан природного середовища".
Атлас містить 440 сторінок, 875 карт різного масштабу, тексти, графіки та фотографії.






Литвин Л.М., Смолій В.А., Шпаковатий М.І. Ілюстрована історія україни.- К.: Видавничий дім «Альтернативи», 2001.- 352с.






У виданні йдеться про основні етапи формування української державності, боротьбу українського народу за свої права, утвердження своєї культури та національної ідентичності, про закономірності й труднощі державотворення наприкінці ХХ ст.




Немає коментарів:

Дописати коментар